iPhone 4 nu are probleme in Europa

Da, iPhone 4 are probleme: in New York si doar peste AT&T.

Nu uitati ca pentru americani, U.S. = intreaga lume. Niciun raport de probleme de semnal (“death grip”) din alta parte decat NY, niciunul dupa data de 4 iulie.

Devine clar ca e vorba de un lot defect (sau ne-modificat) care a ajuns doar in US, dar asta nu are nicio legatura cu politica de PR.

“Consumer Reports” a facut cu totul altceva decat o simpla recomandare negativa fata de iPhone4: a finalizat o executie (financiara). Apple a pierdut pe 13 iulie, dupa ce Reuters a preluat stirea de la “Consumer Reports”, peste 20 de miliarde USD din valoare totala la bursa.

Sa va amintesc ca Google a castigat in ultimele 2 saptamani cam tot atat cat a pierdut Apple, iar PR-ul de la Google este cel care dicteaza mai nou strategia grupului?

Un contra-exemplu:

Nokia a reusit probabil cele mai mari gafe de strategie din istoria mobila intr-un interval de doar cateva luni: OS-ul de N97 si blocare suportului software pe N900 (o data cu migrarea prematura de la Maemo la MeeGo). A atacat cineva in presa oficiala (in Vest sau la noi) Nokia? A spus cineva ca N97 e sub astepari? Reuters? ZF? Nu. Doar Anssi Vanjoki, iar mesajul este: “Nokia a invatat o lectie dura”! Niciunul din cele cateva zeci de mii de cumparatori de N97 sau N900 nu s-a auzit, pentru ca presa nu i-a publicat. Am avut ambele modele de Nokia: N97 o bijuterie tehnica, insa un dezastru software, N900 – un potential absolut unic in piata (putere de calcul, OS open source etc) dar terminat abrupt de Nokia insasi.

Presa din Romania, pe de alta parte, face castele din nisip si avioane de hartie care arata aidoma celor reale pe care le vede in vest. Cititorii romani se prefac ca stau la terasele castelelor de nisip si nu sunt serviti conform asteptarilor, iar avioanele de hartie in care zboara fac zgomot prea mare.

Cum ar veni, unii se prefac ca scriu, ceilalti se prefac afectati civic de ce citesc…

Advertisements
This entry was posted in regular and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s