Android – task management

Am 51 de aplicatii instalate la ora asta pe Magic. aTrack este o aplicatie terta care le poate compara versiunea instalata cu cea disponibila Market si poate downloada noile versiuni acolo unde gaseste (echivalent la Symbian cu Software Updates).
Exista pana acum 4 task managere (aplicatii terte) care pot monitoriza taskurile si procesele, impreuna cu posibilitatea de a face close sau kill, sau cu prioritizare de proces, task managere care dau feed back grafic in bara de prezenta a interfetei cu raportarea ramului disponibil, download, upload, nr de task-uri si procese active.
Daca tii 2 secunde apasat pe tasta fizica Home, din orice aplicatie, ai acces la un simplu Switch Application, unde ai listate atat aplicatiile active cat si cele recente.
Sistemul de taskuri si thread- uri e usor diferit de Symbian, cel putin la nivel de utilizator, prin faptul ca Androidul inchide unele aplicatii ca si cum le-ar pune in hibernare (practic retine cache- ul specific fiecareia, cazul Gmail, Gtalk), pe altele doar le arunca in background, iar pe altele le inchide definitiv.
Nicio aplicatie nu are optiunea “Exit”, modul de iesire din ea este… apasarea tastei fizice Home sau a celei de Back.
Senzatia de ansamblu este de utilizare cursiva, legata: nu te poti rataci chiar daca ai uitat ce faceai ultima data, iar daca in bara activa de prezenta se anunta ceva critic, poti oricand deschide o aplicatie noua chiar in timp ce scrii un mail sau editezi un post, pentru a raspunde cuiva pe chat si a te intoarce in cateva secunde la ce faceai.
Sa zicem ca din punct de vedere GUI, androidul e structurat multi-layer, fiecare plan in care se muta atentia are propriul istoric independent care iti permite un excelent management a ceea ce ai de facut.

P.S.: Desi HTC pune pe site-ul oficial atat Orange cat si Voda ca dealeri, Magicul nu e la niciunul din operatori. Am cumparat ieri insa un HTC de la www.pdamall.ro, dealeri oficiali HTC in Romania.

This entry was posted in regular and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a comment