Nokia reinvata mersul pe messenger

Nokia a facut ieri disponibil Nokia Messaging, aplicatia de messenger pe care o va impinge in scurt timp catre majoritatea terminalelor.

(in imagine, mai jos, Nokia Messaging E75 IM)

Momentan, la Beta Labs se gaseste un beta doar pentru E75, impreuna cu promisiunea de dezvoltare pentru restul de platforme.

Nokia Messaging IM stie deocamdata doar Yahoo si Ovi.

Aplicatia nu e deloc noua: Nokia a colaborat in regim beta cu Gizmo 5 inca de acum 4 ani, de unde a reiesit “Gizmo 5 Full Version for Nokia only”, aplicatie nativa Symbian prin care se putea face si apeluri VOIP prin Wi-Fi.

(mai jos – Gizmo 5 mobile)

Proiectul “Gizmo 5 for Nokia” a murit din lipsa de suport din partea Nokia; desi Gizmo 5 Nokia era atat in Beta Labs, cat si pe site-ul Gizmo,  debugging-ul si feed-back-ul au ramas la Nokia. Gizmo doar inregistra sesizarile, fara a putea umbla la codul proprietar, iar Nokia nu facea nimic la acea vreme.

Nokia a ajuns abia acum la concluzia ca messenger-ul trebuie impins pe cat mai multe terminale pentru ca Google si Apple sufla rece in ceafa exact inspre social-networking. Daca acum 4 ani Nokia n-ar fi jucat dupa cum ii cantau telecom-urile multinationale ce si-ar fi diminuat profiturile din SMS,  si-ar fi dezvoltat o platforma solida de messenger, si social-networking cu Facebook, Youtube, Hi5 etc, poate ca acum n-ar mai fi reactionat cu spaima la ideea de Android sau iPhone 3.0

Advertisements
This entry was posted in regular and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s