Cum cumpar din America

…roman fiind?
Daca ati ajuns sa cititi acest post, sunteti, probabil, si tipul de om care a vrut sa plateasca online si sa primeasca produse din America. Si n-a putut!
Foare multi retaileri americani, canadieni sau vest-europeni nu fac livrari in Romania, din 3 mari motive:
1. Raportul costuri vs siguranta transportului e extrem de prost: drumul e lung, pana in Romania, iar in Romania e si mai lung pana in… Romania. Cu cat e mai lung circuitul si cu cat pachetul trece prin mai multe maini, cu atat costul si durata de livrare cresc, iar probabilitatea ca produsul sa fie distrus pana la destinatie creste si ea.
2. Legislatia (civila, comerciala) romaneasca e neclara ori contravine multor standarde occidentale. Aici e vina noastra, dar nu in totalitate. Sistemul nostru legislativ e precar, volatil: legile apar si dispar peste noapte. Vazut din afara, in Romania strainii se asteapta sa fie atat condamnati la moarte pentru ca au smuls o floare, dar si sa scape basma curata daca au ucis 25 de copii prin infometare, in fata cladirii Guvernului.
Pe de alta parte, produsele din afara Romaniei pot fi ele insele protejate de legi explicite de drepturi de autor, distributie, pret etc., asa ca nu au voie sa paraseasca tara producatoare.
3. Producatorii insisi nu vor sa vanda in Romania. Asa cum romanii au speriat E-bay-ul, tot asa au speriat mai tot comertul retail din intreaga lume. Pe multe site-uri de vanzari sau licitatii online apare scris mare: “Nu acceptam plati din Romania, nu livram produsele noastre in Romania”.

Ce se poate face, in afara de sprijinul prietenilor sau familiei din tarile de origine ale produselor vizate?

BONGO (package and mail forwarder)

www.bongous.com este un intermediar, care iti poate oferi o adresa de U.S. sau U.K., numar de telefon local si care preia pachetul livrat local si il expediaza catre Romania, de oriunde din lume ar veni el.
Practic: daca vrei sa cumperi un produs american care nu se livreaza in afara Americii, iti faci un cont la Bongo (plata online, autentificare cu feed back de suma exacta retrasa si repusa in contul tau de catre Bomgo, la fel ca la Paypal). Datorita sistemelor 286 pe care lucreaza bancile din RO, dureaza cam 72 de ore vizualizarea tranzactiei in contul tau romanesc.
Apoi confirmi pe bongous.com suma exacta retrasa si repusa, si serviciul e al tau.

Gradul de profesionalism si viteza cu care ti se raspunde la intrebarile subscrise online pe Bongo sunt incredibile.
Atunci cand cumperi online, vei folosi adresa unui depozit Bongo, adresa locala (pentru furnizor).
Instiintezi Bongo ca vei primi un pachet sau mai multe de la anumiti furnizori (in cazul meu a fost vorba de Amazon.com U.S.), iar ei le preiau si le trimit in RO prin DHL

Un astfel de pachet a fost o casca Altec Lansing Backbeat 906, produs comercializat la acea data (aprilie) doar in U.S., care a ajuns in Romania in 5 zile, de la data achizitiei online pana la semnatura mea pe hartiile DHL. 5 ZILE !

Iata cateva poze cu pachetul si produsul.

scr000013.jpg

10042009005.jpg

10042009006.jpg

10042009007.jpg

10042009008.jpg

10042009010.jpg

10042009011.jpg

10042009012.jpg

Iar castile sunt aici:

DSCF4423

DSCF4413DSCF4425

Posted by Wordmobi

Advertisements
This entry was posted in regular and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s