Ovi store – disponibil pe 70 de modele Nokia de maine, 18 mai

Din comunitatea beta de dezvoltatori se zvoneste ca mult asteptatul magazin store.ovi.com (la ora postarii, site-ul e cazut), care se vrea un iTunes pentru Symbian, ar putea fi disponibil incepand de maine, 18 mai.
Nokia face pregatiri si a deschis interfata pentru cei mai mari (?) dezvoltatori de soft S60, S40, Python si Java inca de acum 2 luni, iar saptamana trecuta tocmai a decis repozitionarea aplicatiei d.p.d.v. marketing. Peste 70 de modele Nokia vor putea utiliza continutul Ovi Store.

Fenomenul merita urmarit in special pentru ca succesul sau insuccesul sau ar putea plasa alianta Symbian Foundation in extaz sau deriva totala.

Atat iPhone cat si Android au reusit sa ramana pe o traiectorie ascendenta a vanzarilor in mare parte datorita magazinelor lor virtuale disponibile fie direct de pe terminal, fie din interfata web, magazine in care toti dezvoltatorii s-au grabit sa-si depuna icrele in regim “shared revenue”.

Pentru cei care au deschis mai tarziu televizoarele, sa mentionam ca scorul iTunes – Downloads (actualul portal mobil de la Nokia) este 3-0 dupa primele 15 minute de joc…

Mai jos: un demo al N97 la summitul dezvoltatorilor pentru s60, 5th edition de saptamana trecuta

Posted by Wordmobi

Advertisements
This entry was posted in regular and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s